Informatieveiligheid

Informatieveiligheid

1Minuut hecht grote waarde aan de veiligheid van informatie. AVG, GDPR en Verwerkersovereenkomsten zijn voor ons vertrouwde onderwerpen. Hiervoor hebben wij een kwaliteitssysteem waardoor wij compliant zijn op NEN7510 en ISO27001. Daarnaast is 1Minuut MedMij (https://www.medmij.nl/medmij-label/) deelnemer. Certificaten voor ISO en NEN kunnen natuurlijk niet zonder scope met een verklaring van toepasselijkheid. Organisaties waar wij mee samenwerken kunnen deze informatie van ons direct ontvangen.

Genzõ: Geen meekijkers

1Minuut en Deloitte hebben Genzõ zo ontwikkeld dat informatie en communicatie beveiligd is in het eigen gedeelte in Genzõ. Dit eigen gedeelte in Genzõ is alleen toegankelijk na identificatie. Een wachtwoord, controlevragen en een vijf-cijferige code vormen de persoonlijke sleutel tot ieders persoonlijke omgeving binnen Genzõ. Deze versleuteling zorgt er voor dat uw informatie en communicatie onmogelijk van buitenaf leesbaar is. U bent bewezen beschermd tegen meekijkers. Er wordt geen meta data verzameld door 1Minuut. Alleen op zeer nadrukkelijk verzoek van de organisatie kan algemene informatie omtrent gebruik voor de organisatie inzichtelijk worden gemaakt (dus niet voor 1Minuut).

Genzõ: Bewezen veilig

Genzõ maakt gebruik van een combinatie van private en public encryption keys, een unieke beveiliging. Niet alleen profielen maar ook alle communicatie, opslag en transport zijn beveiligd. De informatie die binnen Genzõ wordt gedeeld, blijft binnen Genzõ. De informatie binnen Genzõ wordt bewaard en bewaakt in de zogenoemde cloud. Toestel onafhankelijk voldoet Genzõ aan de hoogste privacy en security eisen binnen de gezondheidszorg. Regelmatig vinden penetratietesten plaats op Genzõ (een toets van computersystemen op kwetsbaarheden, waarbij kwetsbaarheden ook werkelijk gebruikt worden om in deze systemen in te breken). Genzõ slaagt hier tot nu toe glansrijk voor.

1Minuut werkt voor Privacy en Security samen met

Heeft u vragen omtrent informatieveiligheid? Bekijk onderstaande FAQ of stuur uw vraag naar de Security Officer van 1Minuut.

Genzõ vraagt toestemming tot toegang van mijn microfoon en camera, is dat nodig?
Ja, als u wilt videobellen is het noodzakelijk dat audio en video beschikbaar zijn. Als u alleen wilt chatten niet.
Ik moet een emailadres, wachtwoord, beveiligingsvragen en pincode aanmaken, kan ik dan nog wel snel inloggen bij Genzõ?
Ja, op ieder nieuw apparaat waar u inlogt moet u uw mailadres, wachtwoord en vragen invoeren. De volgende keren logt u in met uw pincode.
Als ik mijn inloggegevens vergeet, kan ik dan nog wel in Genzõ?
Ja, mits u uw beveiligingsvragen nog weet.
Hoe weet ik dat sprake is van encryptie?
Van de encryptie merk je in de praktijk niets. Dit mag niet ten koste gaan van gebruikersgemak. De videostreams, audiostreams, berichten en opgeslagen documenten zijn allen voorzien van encryptie.
Waar blijven de mediabestanden?
De gemaakte mediabestanden (foto, video, audio en notities) worden encrypted opgeslagen op een beveiligde server vallend onder de Europese wetgeving. De bestanden zijn in Genzõ terug te vinden bij de betreffende patiënt/cliënt.