Skip links

Winnaar regionale Zorginnovatieprijs

Wij zijn door Medical Delta uitgeroepen tot winnaar van de regionale voorronde voor de Zorginnovatieprijs 2022! “Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelde een digitaal platform (Genzõ) voor communicatie met Smart Glasses. Daarmee kan een zorgmedewerker via een camera contact leggen met een collega, specialistisch verpleegkundige of arts en diegene op afstand mee laten kijken bij een zorgvraag.”

De bekendmaking vond plaats op 10 februari, tijdens het Rotterdamse Health010 Ontbijt. We hebben de voorronde onder meer gewonnen omdat de innovatie zowel voor de cliënt als voor de zorgverlener van grote waarde kan zijn. Voor beiden is het waardevol dat een deskundige mee kan kijken. Daarnaast kunnen zorgverleners effectiever werken doordat zij in één dag op veel plekken aanwezig kunnen zijn.

“Het winnen van de regionale voorronde is een mooie erkenning en stimulans om ons te blijven inzetten voor duurzame inzetbaarheid van zorgverleners binnen de verpleging en verzorging”, zegt Martijn de Groot, oprichter van 1Minuut. “We willen dat zorgverleners langer gezonder kunnen werken, zodat iedereen de zorg kan blijven krijgen die ze verdienen. Dat we gekozen zijn tot regionale winnaar is een enorme opsteker en geeft aan dat we met onze innovatie op de goede weg zijn.”

Nationale Zorginnovatieprijs

Voor de Nationale Zorginnovatieprijs zoekt Health~Holland jaarlijks naar de beste zorginnovatie van Nederland. Innovaties die de kwaliteit en efficiency van zorg verbeteren en succesvol getest en geïmplementeerd zijn bij de eindgebruiker, maken kans op een prijs en op professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun innovatie.

Zorginnovatie.nl heeft als doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun onderneming echt tot een succes te maken. Daarom wordt op 17 maart 2022 de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 uitgereikt; een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De uitreiking van de prijs vindt plaats op het Health Valley Event.

NIEUWS – 14 februari 2021